Sallad med korngryn

Du behöver 1 st huvud romansallad 1 dl gräslök 1 st schalottenlök 200 g haricots verts 4 st färska rödbetor 3 dl korngryn ångkokta 100...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st huvud romansallad
  • 1 dl gräslök
  • 1 st schalottenlök
  • 200 g haricots verts
  • 4 st färska rödbetor
  • 3 dl korngryn ångkokta
  • 100 g parmesanost färsk

Vinägrettsås

1 dl vindruvskärnolja
3 msk vinäger (spansk)
1.5 msk vatten
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Skölj och torka salladen och riv eller strimla den. Hacka gräslök och schalottenlök. Koka hastigt de gröna bönorna och halvera dem och skala och riv rödbetorna grovt.

2
Blötlägg och ångkoka korngryn i en bottenskyla lätt saltat vatten.

3
Rör ihop vinägrettsåsen. Vänd ihop salladen med de övriga grönsakerna och korngrynen. Häll över dressingen och hyvla över parmesanost.

4
Använd matvete om du inte har korngryn.


Kommentar:
Ett recept från restaurangen Arne Jacobsen i Köpenhamn. Se länkarna för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top