Laxsallad med spenat

Du behöver 1 bitar varmrökt lax (200-300 g) 1 st färsk spenat (150 g) 1 bitar gurka 1 st knippa rädisor dressing 2.5 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 bitar varmrökt lax (200-300 g)
  • 1 st färsk spenat (150 g)
  • 1 bitar gurka
  • 1 st knippa rädisor
  • dressing
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

Att servera till:

bröd

Gör så här

1
1. Ta bort skinn och ben och skär eller bryt fisken i mindre bitar.

2
2. Skölj och riv spenaten i småbitar. Lägg den på ett fat.

3
3. Skär gurkan i bitar och skölj och dela rädisorna. Varva alla ingredienser ovanpå spenaten.

4
4. Skaka samman alla ingredienser till dressingen och droppa den över salladen.

5
5. Bjud med bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top