Molinogröt

Du behöver Dag 1: 2.5 dl vatten 1 st katrinplommon 1 msk russin 2 msk vetekli 1.5 msk linfrö Dag 2: 0.5 dl grahamsmjöl 1...


1 portion

Du behöver

Dag 1:

2.5 dl vatten
1 st katrinplommon
1 msk russin
2 msk vetekli
1.5 msk linfrö

Dag 2:

0.5 dl grahamsmjöl
1 krm salt

Gör så här

1
Blanda ingredienserna för dag 1 och låt dem stå över natten.

2
Koka upp den blötlagda blandningen nästa morgon och vispa ned grahamsmjöl och salt. Koka gröten cirka 10 minuter. Rör om då och då.

3

4
I mikrovågsugn: Blanda ingredienserna för dag 1 och låt dem stå över natten. Vispa ner mjöl och salt på morgonen. Koka gröten i cirka 3 minuter på högsta effekt. Rör om efter halva tiden.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som är en smakstart på dagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top