Du behöver
- 1 dl riven kokos
- vetemjöl ca 3 dl
- 0.5 dl strösocker
- lime rivet skal av 1/2-1
- 75 g smör eller margarin
- 0.5 dl kesella
- 1.5 msk kallt vatten
Fyllning:
vispgrädde ca 3 dl
1.5 msk vaniljsåspulver
Garnering:
0.5 l jordgubbar
Gör så här
1
Börja med att rosta kokosen i en het torr stekpanna under omrörning. Låt den svalna.
2
Lägg kokos, mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt rivet limeskal. Skär matfettet i små tärningar och tillsätt dem. Starta maskinen och kör alltsammans till en smulig massa.
3
Tillsätt kesella och droppa i vattnet under gång, så att en jämn fin deg bildas. Degen kan även hackas samman för hand med en kniv.
4
Tryck ut degen i portionsformar. Nagga och låt dem stå svalt en stund.
5
Grädda pajskalen helt klara i 225 graders ugnsvärme, 10-12 minuter. Lossa pajskalen ur portionsformarna när de svalnat något.
6
Vispa samman grädde och vaniljsåspulver tills blandningen tjocknar. Det gäller att vispa försiktigt så att inte gräddkrämen blir grynig.
7
Fördela omedelbart gräddkrämen i pajskalen. Garnera med skivade och hela jordgubbar. Tänk på att pajskalen mjuknar om man fyller dem alltför långt i förväg.
Pajdeg gör man snabbt och enkelt i matberedare men man kan naturligtvis hacka samman den för hand med hjälp av en kniv. Överblivna formar kan frysas utan fyllning.
Glutenfritt:
Pajformarna kan bakas med samma mängd fin glutenfri mjölblandning istället för med vetemjöl.