Jordgubbspajer med kokos & lime

Du behöver 1 dl riven kokos vetemjöl ca 3 dl 0.5 dl strösocker lime rivet skal av 1/2-1 75 g smör eller margarin 0.5 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 1 dl riven kokos
  • vetemjöl ca 3 dl
  • 0.5 dl strösocker
  • lime rivet skal av 1/2-1
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.5 dl kesella
  • 1.5 msk kallt vatten

Fyllning:

vispgrädde ca 3 dl
1.5 msk vaniljsåspulver

Garnering:

0.5 l jordgubbar

Gör så här

1
Börja med att rosta kokosen i en het torr stekpanna under omrörning. Låt den svalna.

2
Lägg kokos, mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt rivet limeskal. Skär matfettet i små tärningar och tillsätt dem. Starta maskinen och kör alltsammans till en smulig massa.

3
Tillsätt kesella och droppa i vattnet under gång, så att en jämn fin deg bildas. Degen kan även hackas samman för hand med en kniv.

4
Tryck ut degen i portionsformar. Nagga och låt dem stå svalt en stund.

5
Grädda pajskalen helt klara i 225 graders ugnsvärme, 10-12 minuter. Lossa pajskalen ur portionsformarna när de svalnat något.

6
Vispa samman grädde och vaniljsåspulver tills blandningen tjocknar. Det gäller att vispa försiktigt så att inte gräddkrämen blir grynig.

7
Fördela omedelbart gräddkrämen i pajskalen. Garnera med skivade och hela jordgubbar. Tänk på att pajskalen mjuknar om man fyller dem alltför långt i förväg.


Kommentar:
Pajdeg gör man snabbt och enkelt i matberedare men man kan naturligtvis hacka samman den för hand med hjälp av en kniv. Överblivna formar kan frysas utan fyllning.

Glutenfritt:
Pajformarna kan bakas med samma mängd fin glutenfri mjölblandning istället för med vetemjöl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top