Marinerade grönsaker Provençale

Du behöver 2 st squash grön och gul 1 st morötter (ca 500 g) 2 st paprikor gul och röd 1 st salladslökar knippa 2...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st squash grön och gul
  • 1 st morötter (ca 500 g)
  • 2 st paprikor gul och röd
  • 1 st salladslökar knippa
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk fryst provensalsk krydda

Dressing:

1.5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
0.5 tsk salt

Gör så här

1
Skölj, dela och skär squashfrukterna i bitar. Skrapa och skölj morötterna.

2
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ansa och skär salladslökarna i bitar.

3
Lägg alltsammans utom sallads-lökarna i en långpanna. Ringla lite olivolja över alltsammans, krydda rikligt med provençalekrydda och rör om.

4
Placera långpannan mitt i ugnen, i 250 grader, cirka 15 minuter.

5
Ta ut plåten och tillsätt salladslökarna och vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade.

6
Sätt in plåten ytterligare cirka 10 minuter, tills grönsakerna är nätt och jämnt genomstekta, men de bör ha ganska mycket spänst kvar och morötterna ska vara lite krispiga.

7
Lägg alltsammans i en kruka eller skål. Vispa samman dressingen och häll den över alltsammans. Låt kallna.

8
Förvara de marinerade grönsakerna i kyl, så håller de sig upp till cirka en vecka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top