Souvlaki Gemisto

Du behöver 2 st fläskfilé svartpeppar nymald 1 bitar fetaost (ca 200 g) Pensling: 5.5 msk olivolja 3 msk japansk soja 1 msk tomatpuré Gör...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st fläskfilé
  • svartpeppar nymald
  • 1 bitar fetaost (ca 200 g)

Pensling:

5.5 msk olivolja
3 msk japansk soja
1 msk tomatpuré

Gör så här

1
Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Platta till varje skiva genom att klappa till den hårt med bredsidan av en stadig kniv. Den ska bli ungefär dubbelt så stor och ganska tunn.

2
Krydda köttet på båda sidor med rejält med nymald peppar.

3
Skär fetaosten i stavar och lägg en oststav på varje filéskiva. Rulla ihop hårt och trä upp rullarna på grillspett. Så här långt kan spetten förberedas i god tid.

4
Blanda samman olivolja, soja och tomatpuré. Pensla köttet med blandningen före, under och efter grillningen. Grilla köttet försiktigt, så att det hinner bli genomstekt, utan att färgen blir för mörk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top