Auberginesallad med mynta

Du behöver 2 st aubergine medelstora vatten och salt olivolja till stekning 2.5 st vitlöksklyftor hackade 4 st tomater solmogna mynta ca 1 dl hackad...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st aubergine medelstora
  • vatten och salt
  • olivolja till stekning
  • 2.5 st vitlöksklyftor hackade
  • 4 st tomater solmogna
  • mynta ca 1 dl hackad färsk

Yoghurtdressing:

2 dl matlagningsyoghurt
1 dl yoghurt naturell
2.5 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt och svartpeppar

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till yoghurtdressingen och ställ kallt.

2
Skiva auberginerna och lägg dem i blöt i kraftigt saltat vatten (3-4 msk salt per liter vatten) i en timme. De tar då åt sig saltsmak och samtidigt lite vatten, så att de inte suger så mycket olja vid stekningen. Torka av dem och klappa dem torra.

3
Stek aubergineskivorna guldgula på båda sidor i olivolja med hackad vitlök. Skiva tomaterna. Varva de varma aubergineskivorna med skivade tomater och hackad mynta på fat.

4
Ringla yoghurtdressingen över salladen. Servera genast.


Kommentar:
OBS! Stek aubergineskivorna försiktigt i oljan, eftersom det kan stänka lite när det är mer vatten i dem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top