Färskpotatissallad till kallskuret

Du behöver 400 g färskpotatis ca 25 g rucolasallad 1 bifftomat eller 2 vanliga tomater 2 msk pesto ca 25 g tunnhyvlad pecorino- eller parmesanost...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400 g färskpotatis
  • ca 25 g rucolasallad
  • 1 bifftomat eller
  • 2 vanliga tomater
  • 2 msk pesto
  • ca 25 g tunnhyvlad pecorino- eller parmesanost
  • ca 150 g tunnskuret köttpålägg

Gör så här

1
1. Borsta potatisarna och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka dem 12-18 minuter, beroende på storleken, tills det endast är en liten hård kärna är kvar. Prova med en sticka. Kärnan blir färdig på eftervärmen. Sila bort vattnet. Änga av potatisarna väl.

2
2. Lägg upp potatisarna på två tallrikar tillsammans med tomat skuren i bitar och sköljda rucolablad. Klicka på pesto och hyvla över smakrik ost.

3
3. Garnera med salta skivor av kallskuret kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top