Indisk potatissallad

Du behöver 4.5 st potatis kokta 3 st morötter lätt kokta 1 st purjolök 1.5 st tomater 2 dl ärter Yoghurtdressing: 5.5 dl yoghurt naturell...


4 portioner

Du behöver

  • 4.5 st potatis kokta
  • 3 st morötter lätt kokta
  • 1 st purjolök
  • 1.5 st tomater
  • 2 dl ärter

Yoghurtdressing:

5.5 dl yoghurt naturell
salt och vitpeppar
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk chilipeppar finhackad röd
2 tsk garam masala (indisk curryblandning)
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära finriven färsk
koriander ev. lite hackad färsk

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Skär också morötterna i bitar och skölj och strimla purjon. Tomaterna kryssas i toppen, doppas i hett vatten och skalas. Kärna ur och skär fruktköttet i små tärningar.

2
Blanda grönsakerna i en skål. Blanda yoghurten med kryddorna och slå över grönsakerna. Rör om försiktigt och ställ salladen kallt tills den ska serveras.

3
Salladen kan varieras med flera sorters grönsaker. Det viktiga är att det är mycket yoghurt och att salladen serveras kall. Då är den frisk och läskande en het dag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top