Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1.5 msk smör eller margarin
- hönsbuljong ca 12 dl
- 1.5 dl bulgur krossat matvete
- 2 tsk mynta torkad
- 1 msk vetemjöl
- 1 st äggula
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1.5 dl mynta hackad och färsk
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint och fräs den glansig i matfettet utan att bryna. Häll på buljongen och rör i bulgur och mynta. Koka upp och sjud 8-10 minuter eller tills vetet är mjukt.
2
Rör ut vetemjöl och äggula i yoghurten och vispa ner i kastrullen. Blanda i den hackade färska myntan. Värm till strax under kokpunkten (soppan får inte koka när äggulan rörts i) och sjud en minut tills redningen tjocknar. Dra av plattan. Strö på lite hackad färsk mynta och servera med gott bröd.