Yoghurtsoppa med matvete

Du behöver 2 st gula lökar 1.5 msk smör eller margarin hönsbuljong ca 12 dl 1.5 dl bulgur krossat matvete 2 tsk mynta torkad 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • hönsbuljong ca 12 dl
  • 1.5 dl bulgur krossat matvete
  • 2 tsk mynta torkad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st äggula
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1.5 dl mynta hackad och färsk

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint och fräs den glansig i matfettet utan att bryna. Häll på buljongen och rör i bulgur och mynta. Koka upp och sjud 8-10 minuter eller tills vetet är mjukt.

2
Rör ut vetemjöl och äggula i yoghurten och vispa ner i kastrullen. Blanda i den hackade färska myntan. Värm till strax under kokpunkten (soppan får inte koka när äggulan rörts i) och sjud en minut tills redningen tjocknar. Dra av plattan. Strö på lite hackad färsk mynta och servera med gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top