Korianderkringlor

Du behöver 1 rulle kyld smördeg 1 hopvispad äggula 1 msk grovkrossad eller malen koriander 2 tsk saltflingor (gourmetsalt) Gör så här 1 Rulla ut...


25 portioner

Du behöver

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 1 hopvispad äggula
  • 1 msk grovkrossad eller malen koriander
  • 2 tsk saltflingor (gourmetsalt)

Gör så här

1
Rulla ut smördegsplattan (den mäter 25×42 cm). Pensla hela plattan med ägg. Strö på koriander och salt.

2
Sporra 1 1/2-2 centimeter breda längder. Forma dem till kringlor och lägg dem med snibbarna under på papprade plåtar.

3
Grädda kringlorna mitt i ugnen i 225 grader 8-10 minuter. Låt kallna och förvara dem torrt tills serveringsdags.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top