Kräftor med skarpsås

Du behöver minst 1 kg kräftor ungefär 1 kg färskpotatis 1 knippa dillkronor (fina även som bordsdekoration) 1 förpackning (250 g) sockerärter 1 bondbröd eller...


4 portioner

Du behöver

  • minst 1 kg kräftor
  • ungefär 1 kg färskpotatis
  • 1 knippa dillkronor (fina även som bordsdekoration)
  • 1 förpackning (250 g) sockerärter
  • 1 bondbröd eller 2 baguetter
  • 1 bit ost
  • Kräftlag till 1 kg kräftor för dig som vill lägga kräftorna i ny lag:
  • 3 liter vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 3 sockerbitar
  • 6-8 dillkronor med stjälkar

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt och socker i en stor kastrull. Stormkoka någon minut.

2
Lägg i dillkronorna. Låt spadet kallna. Lägg i de avsilade kräftorna i den nya lagen. Tillsätt ev. mer färsk dill.


Kommentar:
Tips! Färska kräftor kan kokas i samma lag. Koka dem 9 minuter med dill i lagen. Lägg över kräftorna i nytt kärl och sila lagen över. Tillsätt färsk dill. Ställ att kallna fort, helst i kallt vatten i diskhon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top