Du behöver
- minst 1 kg kräftor
- ungefär 1 kg färskpotatis
- 1 knippa dillkronor (fina även som bordsdekoration)
- 1 förpackning (250 g) sockerärter
- 1 bondbröd eller 2 baguetter
- 1 bit ost
- Kräftlag till 1 kg kräftor för dig som vill lägga kräftorna i ny lag:
- 3 liter vatten
- 1 dl grovt salt
- 3 sockerbitar
- 6-8 dillkronor med stjälkar
Gör så här
1
Koka upp vatten, salt och socker i en stor kastrull. Stormkoka någon minut.
2
Lägg i dillkronorna. Låt spadet kallna. Lägg i de avsilade kräftorna i den nya lagen. Tillsätt ev. mer färsk dill.
Tips! Färska kräftor kan kokas i samma lag. Koka dem 9 minuter med dill i lagen. Lägg över kräftorna i nytt kärl och sila lagen över. Tillsätt färsk dill. Ställ att kallna fort, helst i kallt vatten i diskhon.