Morotssoppa med olivröra & timjan

Du behöver morot (100 g) tärnad 1 st gul lök (ca 50 g) finhackad 2 tsk olja 0.5 st grönsaksbuljongtärning 1 st drickfärdig morotsdryck (2...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • morot (100 g) tärnad
  • 1 st gul lök (ca 50 g) finhackad
  • 2 tsk olja
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st drickfärdig morotsdryck (2 dl) från barnmatshyllan i affären
  • vatten ev.
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan

Tillbehör:

färsk timjan eller persilja
1 msk crème fraîche
5.5 st oliver hackade svarta
0.5 krm salt
0.5 krm svartpeppar
bröd
ost
gurka

Gör så här

1
1. Fräs morot och lök i oljan.

2
2. Tillsätt övriga ingredienser.

3
3. Låt småkoka cirka 5 minuter.

4
4. Smaka av.

5
5. Toppa med crème fraîche, som smaksatts med oliver, salt och svartpeppar och med kryddgrönt.

6
6. Bjud bröd, ost och gurka till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top