Neas skarpsås

Du behöver 3 st äggulor råa 1 tsk salt 1 tsk senapspulver 4 msk strösocker 4 msk äppelcidervinäger 4 msk vatten 1.5 dl vispgrädde Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor råa
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk senapspulver
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk vatten
  • 1.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Rör samman äggulor, salt, senapspulver (Colman’s), socker, vinäger och vatten i en kastrull. Värm upp på svag värme under omrörning. Rör hela tiden, tills såsen tjocknar till en kräm. Sätt såsen i kallt vatten i diskhon och vispa då och då medan såsen kallnar.

2
Vispa grädden till löst skum och blanda den med äggsåsen. Sätt såsen kallt tills serveringsdags.


Kommentar:
Tips! Ta tempen på såsen med en digital köttermometer medan du rör. Såsen ska precis komma upp i 80 grader, ej koka för då skär den sig. Såsen kan kokas färdig minst ett par dagar i förväg, förvaras i kylskåp, och blandas med grädde strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top