Du behöver
- 3 st äggulor råa
- 1 tsk salt
- 1 tsk senapspulver
- 4 msk strösocker
- 4 msk äppelcidervinäger
- 4 msk vatten
- 1.5 dl vispgrädde
Gör så här
1
Rör samman äggulor, salt, senapspulver (Colman’s), socker, vinäger och vatten i en kastrull. Värm upp på svag värme under omrörning. Rör hela tiden, tills såsen tjocknar till en kräm. Sätt såsen i kallt vatten i diskhon och vispa då och då medan såsen kallnar.
2
Vispa grädden till löst skum och blanda den med äggsåsen. Sätt såsen kallt tills serveringsdags.
Tips! Ta tempen på såsen med en digital köttermometer medan du rör. Såsen ska precis komma upp i 80 grader, ej koka för då skär den sig. Såsen kan kokas färdig minst ett par dagar i förväg, förvaras i kylskåp, och blandas med grädde strax före servering.