Pavlovatårta med färska bär

Du behöver 4 st äggvitor 0.5 krm salt 2 dl strösocker 1 tsk rödvinsvinäger 1 msk potatismjöl Garnering: 1 dl vinbärsgelé eller rönnbärsgelé 3 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 0.5 krm salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl

Garnering:

1 dl vinbärsgelé eller rönnbärsgelé
3 dl vispgrädde
0.5 l hallon
citronmeliss

Gör så här

1
Lägg bakpapper på en ugnsplåt. Rita en cirkel med 20 centimeters diameter, använd till exempel en tallrik att rita runt.

2
Vispa äggvitorna med salt till fast skum. Fortsätt vispa medan sockret strös ner i vitorna. Vispa tills skummet är tjockt och kompakt. Tillsätt vinäger och vänd ner potatismjöl.

3
Bred ut marängsmeten inuti cirkeln på bakplåtspappret, lite högre utmed kanten än mitt på. Grädda marängbottnen på nedre falsen i 125 grader ungefär 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt bottnen svalna i ugnen.

4
Pensla smält (går fort i mikron) gelé på marängbottnen. Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Så här kan tårtan sparas flera timmar i kylen (akta för starka lukter av andra matvaror). Garnera med färska bär just som tårtan ska serveras. Bären kan variera med vilka du har hemma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top