Apelsinbrownies med nonstop

Du behöver 1 pkt Kungsörnens chokladkaka 1 ägg 50 g smör eller margarin 3 dl florsocker ca 2 msk koncentrerad apelsinjuice några droppar gul hushållsfärg...


24 portioner

Du behöver

  • 1 pkt Kungsörnens chokladkaka
  • 1 ägg
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • ca 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • några droppar gul hushållsfärg
  • 24 nonstop

Gör så här

1
Blanda kakmixen efter paketets anvisning, använd den lyxigare rekommendationen med ägg och smör.

2
Bred ut smeten i smord liten långpanna, 30 x 20 cm, och grädda ca 30 minuter mitt i 175 grader varm ugn.

3
Låt svalna.

4
Blanda glasyr av siktat florsocker, apelsinkoncentrat och ett par droppar färg. Bred över kakan och måtta så att en nonstop hamnar mitt på varje fyrkant. Bitarna skärs när glasyren stelnat, 5 x 5 cm stora. Kakorna kan frysas, men glasyren blir skadad och man lägger lager på lager av kakorna i samma burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top