Jordgubbs/rabarberpaj

Du behöver 2 1/2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 0.5 msk kanel 100 g smör 1 st äggula Fyllning: rabarber ca 600 g 0.5 l...


5 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk kanel
  • 100 g smör
  • 1 st äggula

Fyllning:

rabarber ca 600 g
0.5 l jordgubbar
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker

Garnering:

75 g vit choklad

Gör så här

1
Mixa degen och tryck ut den i pajform, låt sedan vila i kylen en halvtimme. Stötta kanterna med alfolie, pricka bottnen och förgrädda 10 minuter mitt i 225-gradig ugn. Låt svalna, tag bort stöttan.

2
Skala grov rabarber. Skär stängerna i korta bitar, 2-3 cm. Ansa och halvera gubbarna. Bottna pajskalet med potatismjölet. Varva rabarber och gubbar med socker ovanpå potatismjölet. Grädda i ugnens nedre del ca 35 minuter i 225 grader. Tag ut och låt svalna.

3
Bryt chokladen och smält i mikro, 700 W effekt 30 + 20 sekunder, rör om emellan. Skeda chokladsmeten över pajen. Låt stelna på svalt ställe. Kan frysas.


Kommentar:
Pajen kan fyllas med krusbär eller plommon när rabarbern gått i frö och jordgubbarna tagit slut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top