Pepparrotsguacamole med lax

Du behöver 10 väl mogna avokador 1 1/2 msk salt 2 1/2 dl nypressad limejuice 1/2 chilifrukt 2-4 msk nyriven pepparrot Garnering: ca 500 g...


30 portioner

Du behöver

  • 10 väl mogna avokador
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 1/2 dl nypressad limejuice
  • 1/2 chilifrukt
  • 2-4 msk nyriven pepparrot
  • Garnering:
  • ca 500 g rimmad, gravad eller kallrökt lax

Gör så här

1
Mixa hälften (eller en tredjedel) i sänder av avokadofruktkött, salt, limejuice och strimlad, urkärnad chili till vackert grön sås. (Limefrukten släpper mera juice om man knådar den innan man delar den. Vissa sorter ger lite saft, andra mera.)

2
Blanda i en större bunke eller hink med lock, för transport. Rör i finriven pepparrot en stund före servering – mängden måste man smaka sig till, styrkan är mycket olika för individuella rötter.

3
Är bäst som tämligen nygjord, men 3-4 timmar kan den vänta. Förvaras kallt och mörkt, annars blir färgen fort brunaktig.

4
Pepparroten kan givetvis uteslutas helt.

5
Skinna av lax i bit och skiva tunt, gärna rakt ner. Dela skivorna i strimlor som är lagom munsbitar för bakpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top