Ädelostsås

Du behöver 125 g ädelost 2 dl yoghurt avrunnen Gör så här 1 Mosa ädelosten och blanda med yoghurten. Rör till en någorlunda slät sås....


4 portioner

Du behöver

  • 125 g ädelost
  • 2 dl yoghurt avrunnen

Gör så här

1
Mosa ädelosten och blanda med yoghurten. Rör till en någorlunda slät sås. Det är bara trevligt med lite bitar i såsen!

2

3
En bra och fettsnål såsbas får man genom att låta en liter mild naturell yoghurt rinna av i två satser i var sitt kaffefilter. Avrinningstiden beror på hur fast man vill ha basen, en halv till ett par timmar.

4
Skulle massan bli för fast kan den röras antingen med lite av den avrunna vasslan, eller med lite crème fraîche om syran känns för påträngande.

5
Yoghurten kan varieras och bli basen i till exempel en tsatsiki, eller blandas med färska hackade kryddörter. Eller som här, blanda yoghurten med ädelost eller färsk vitlök.


Kommentar:
Tips! Överbliven vassla används med fördel som degvätska till vanligt vitt bröd. Såsrester från festen kan dagen efter bredas på brödet. Tillsammans med sallad blir det en bra lunch eller kvällsrätt. Klicka på länkarna för fler av familjen Lindhs tacorecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top