Limemarinerade jordgubbar

Du behöver 2 dl vin torrt vitt 0.75 dl strösocker 1 l jordgubbar 1.5 st limefrukt 2 dl crème fraîche 2 msk honung Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vin torrt vitt
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 l jordgubbar
  • 1.5 st limefrukt
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk honung

Gör så här

1
Koka upp vin och socker, rör om och dra åt sidan. Rensa och dela jordgubbarna i fjärdedelar, lägg dem i en bunke. Häll på vin/socker-blandningen. Riv det yttersta av skalet på limefrukten och lägg i det, pressa till sist i limesaften. Blanda försiktigt så inte jordgubbarna mosas.

2
Rör ihop crème fraîche och honung. Servera honungscrèmen till eller lägg upp jordgubbarna på tallrikar och spritsa den på. Riv gärna lite limeskal över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top