Vitlökssås

Du behöver 2 dl yoghurt avrunnen vitlöksklyftor valfritt antal pressade salt peppar strösocker Gör så här 1 Rör ihop yoghurtmassa och vitlök. Balansera smaken med...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl yoghurt avrunnen
  • vitlöksklyftor valfritt antal pressade
  • salt
  • peppar
  • strösocker

Gör så här

1
Rör ihop yoghurtmassa och vitlök. Balansera smaken med salt, peppar och socker.

2

3
En bra och fettsnål såsbas får man genom att låta en liter mild naturell yoghurt rinna av i två satser i var sitt kaffefilter. Avrinningstiden beror på hur fast man vill ha basen, en halv till ett par timmar.

4
Skulle massan bli för fast kan den röras antingen med lite av den avrunna vasslan, eller med lite crème fraîche om syran känns för påträngande.

5
Yoghurten kan varieras och bli basen i till exempel en tsatsiki, eller blandas med färska hackade kryddörter. Eller som här, blanda yoghurten med ädelost eller färsk vitlök.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler av familjen Lindhs tacorecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top