Broccolipuré med regnbågsrom

Du behöver 100 g färsk broccoli, ansad och delad i mindre bitar 1 liten (50 g) gul lök, delad i mindre bitar persilja (ca 20...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 100 g färsk broccoli, ansad och delad i mindre bitar
  • 1 liten (50 g) gul lök, delad i mindre bitar
  • persilja (ca 20 g), riven i mindre bitar
  • basilika (ca 20 g), riven i mindre bitar
  • smör
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1-2 msk regnbågsrom från burk
  • Att servera till:
  • Vit brödskiva
  • 1-2 msk lätt kesella (1 procent)
  • 1/2 tomat, finhackad
  • gräslök, klippt
  • persilja, klippt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Fräs grönsaker och örtkryddor i smör.

2
2. Smula ner buljongtärningen och tillsätt vattnet.

3
3. Låt koka cirka 5 minuter och kör sedan allt i mixern.

4
4. Toppa med regnbågsrommen.

5
5. Dela det vita brödet och täck med kesella, tomathack och örtkryddor.

6
6. Salta och peppra

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top