Du behöver
- 100 g färsk broccoli, ansad och delad i mindre bitar
- 1 liten (50 g) gul lök, delad i mindre bitar
- persilja (ca 20 g), riven i mindre bitar
- basilika (ca 20 g), riven i mindre bitar
- smör
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 1-2 msk regnbågsrom från burk
- Att servera till:
- Vit brödskiva
- 1-2 msk lätt kesella (1 procent)
- 1/2 tomat, finhackad
- gräslök, klippt
- persilja, klippt
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1. Fräs grönsaker och örtkryddor i smör.
2
2. Smula ner buljongtärningen och tillsätt vattnet.
3
3. Låt koka cirka 5 minuter och kör sedan allt i mixern.
4
4. Toppa med regnbågsrommen.
5
5. Dela det vita brödet och täck med kesella, tomathack och örtkryddor.
6
6. Salta och peppra