Chilisås med ingefära

Du behöver 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 st röd chili finhackad med kärnor 2 msk matolja 2 dl hönsbuljong 0.5 dl äppelcidervinäger 2 msk råsocker...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st röd chili finhackad med kärnor
  • 2 msk matolja
  • 2 dl hönsbuljong
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk råsocker eller palmsocker
  • 1 msk ingefära färsk, riven
  • 1 msk maizenaredning ljus
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Fräs vitlök och chili i oljan. Häll på buljong, vinäger och socker. Koka såsen i cirka 8 minuter. Tillsätt ingefära och red av med maizenaredning. Smaka av med salt. Låt såsen svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top