Kokossås till färsk frukt

Du behöver 20 g smör 150 g palmsocker eller mörk farin 4 msk vatten 3 dl kokosmjölk 2 papaya 2 mango 1 ananas 1 liter...


4 portioner

Du behöver

  • 20 g smör
  • 150 g palmsocker eller mörk farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 papaya
  • 2 mango
  • 1 ananas
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här

Koka upp smör, socker, vatten och kokosmjölk. Koka sakta i 15 minuter tills såsen tjocknat. Skala, skiva upp och arrangera frukterna. Ringla såsen över eller doppa frukten i.


Kommentar:
Efterrätterna är inte så varierande i Vietnam, men frukt finns det gott om. Kokossåsen är god till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top