Öppna vårrullar

Du behöver 500 g benfri fläskkarré 3 citrongräs 1 dl jordnötsolja (vanlig matolja går också bra) 1 msk soja 2 vitlöksklyftor, pressade 1 chilifrukt, finhackad...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g benfri fläskkarré
  • 3 citrongräs
  • 1 dl jordnötsolja (vanlig matolja går också bra)
  • 1 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 chilifrukt, finhackad med kärnor
  • 1 gurka skuren i stavar
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl jordnötter, helst osaltade
  • 1 tsk palmsocker eller råsocker
  • 2 msk sesamfrön
  • 20-25 rispapper
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka koriander
  • bladen från ett salladshuvud

Gör så här

1
Strimla fläskkarrén. Krossa den nedre, tjocka delen av citrongäset och finhacka detta. Blanda fläskkarré, citrongräs, jordnötsolja, soja, vitlök och chili. Täck över och ställ kallt i cirka 1 timme.

2
Blanda gurkstavarna med risvinäger och salt. Ställ åt sidan.

3
Krossa jordnötterna i en matberedare eller mortel. Rosta dem gyllenbruna i en torr stekpanna.

4
Bryn fläsket med marinad och allt. Strö över socker, sesamfrön och rostade jordnötter, blanda ordentligt och fräs i ytterligare någon minut.

5
Pensla rispapprena som i receptet till de friterade vårrullarna.

6
Lägg upp plockad sallad, plockade örter, rispapper, gurkan och fläsk på ett fat. Rulla in sallad, örter, fläsk, gurka i rispapper och doppa i nuoc cham (recept sidan 29) eller i soja.


Kommentar:
Trevlig variant där man sitter vid bordet och rullar själv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top