Räkfärs på pinne

Du behöver 300 g lax ben- och skinnfri i bitar 150 g räkor vanliga utan skal 2 msk fisksås 1 dl koriander plockad och färsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g lax ben- och skinnfri i bitar
  • 150 g räkor vanliga utan skal
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl koriander plockad och färsk
  • 2 tsk palmsocker eller råsocker
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • citrongräs stjälkarna av 20
  • 3 msk matolja till stekning
  • 2 st limefrukt

Gör så här

1
Lägg lax och räkor i en matberedare. Kör till jämn smet. Tillsätt koriander, palmsocker, vitlök, äggula, salt och svartpeppar. Kör några varv till så att alla ingredienser blandas och finfördelas. Ställ färsen i frysen i 10 minuter, så blir den lättare att arbeta med.

2
Forma spolformade bullar av smeten och stick in en citrongrässtjälk. Stek dem runt om i het matolja i cirka 3 minuter. Servera dem med lite pressad lime eller nuoc cham-sås.


Kommentar:
Denna färs serveras i Vietnam på en pinne av sockerrör. Men eftersom sockerrör kan vara lite svårt att få tag på i Sverige serverar jag den istället på citrongräs.
Ett annat alternativ kan vara trägrillspett eller tandpetare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top