Du behöver
- 500 g kycklingfilé strimlad
- 3 msk matolja
- 4 st stjälkar krossade och finhackade
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk palmsocker
- 0.5 dl fisksås
- 300 g risnudlar
- 1 st röd chilifrukt
- 6 st salladslökar
- 1 dl jordnötter rostade
- 1 kruka thaibasilika
Gör så här
1
Bryn kycklingfilén försiktigt i matoljan. Tillsätt citrongräs, vitlök, sambal oelek, palmsocker och fisksås. Låt det hela fräsa ihop i cirka 5 minuter.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3
Krossa chilifrukten med skaftet på kniven och strimla den. Strimla även salladslökarna.
4
Krossa jordnötterna i en matberedare eller mortel. Rosta dem gyllenbruna i en torr stekpanna.
5
Servera risnudlar och kyckling i skålar. Garnera med strimlad chili, salladslök, rostade jordnötter och lite plockad thaibasilika