Wokad kyckling med chili

Du behöver 500 g kycklingfilé strimlad 3 msk matolja 4 st stjälkar krossade och finhackade 3 st vitlöksklyftor finhackade 1 tsk sambal oelek 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé strimlad
  • 3 msk matolja
  • 4 st stjälkar krossade och finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk palmsocker
  • 0.5 dl fisksås
  • 300 g risnudlar
  • 1 st röd chilifrukt
  • 6 st salladslökar
  • 1 dl jordnötter rostade
  • 1 kruka thaibasilika

Gör så här

1
Bryn kycklingfilén försiktigt i matoljan. Tillsätt citrongräs, vitlök, sambal oelek, palmsocker och fisksås. Låt det hela fräsa ihop i cirka 5 minuter.

2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

3
Krossa chilifrukten med skaftet på kniven och strimla den. Strimla även salladslökarna.

4
Krossa jordnötterna i en matberedare eller mortel. Rosta dem gyllenbruna i en torr stekpanna.

5
Servera risnudlar och kyckling i skålar. Garnera med strimlad chili, salladslök, rostade jordnötter och lite plockad thaibasilika

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top