Grön ärtsoppa med ostknyten

Du behöver 1 st gul lök 1 msk olivolja 8 dl vatten 2 tärning grönsaksbuljong 500 g frysta gröna ärtor 0.75 tsk salt 2 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 8 msk minifraiche
  • citron raspat skal av 1/2

Ostknyten:

2 st smördegsplattor halvtinade
ägg ägg
4 st minimozzarella (eller 100 g annan ost)
paprika (orange)

Gör så här

1
1. Finhacka löken och fräs den i soppgrytan med oljan på medelvärme 5 minuter utan att bryna.

2
2. Slå på vatten, smula i buljong och låt koka upp under lock.

3
3. Lägg i ärterna och låt koka upp igen. Sjud på svag värme 5 minuter och mixa sedan alltsammans, Häll tillbaka i grytan och smaka av med salt, vitpeppar och en dutt kajennpeppar.

4
4. Servera med crème fraîche och citronrasp i tallriken. Avsluta med varsin portion nyskuren fruktsallad.

5
Ostknyten:

6
1. Lägg halverade smördegs-plattor på papprad plåt. Pensla eventuellt med ägg, de fäster bättre ihop då.

7
2. Lägg en ostklimp på en paprikabit mitt på varje degkvadrat. Fäst ihop snibbarna över fyllningen med tandpetare. Pensla eventuellt degen utanpå. Sätt en paprikastrimla på piggen!

8
3. Grädda i 225-gradig värme cirka 20 minuter, till fin färg och pösighet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top