Matjessallad med guacamole

Du behöver 800 g färskpotatis, små dill, salt 2 burkar (à 125 g) matjesbitar ca 30 rädisor 1 kruka romansallad 4 stora skivor rågbröd några...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis, små
  • dill, salt
  • 2 burkar (à 125 g) matjesbitar
  • ca 30 rädisor
  • 1 kruka romansallad
  • 4 stora skivor rågbröd
  • några strån gräslök
  • ca 2 dl guacamolesås (från frysdisk)
  • Hemgjord guacamole:
  • 2 välmogna avokador
  • 2 limefrukter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2-1 tsk salt
  • en aning kajennpeppar

Gör så här

1
1. Ansa potatisen och dela de stora i munsbitar.

2
2. Koka med dill i saltat vatten tills bitarna är mjuka, 8-10 minuter. Låt rinna av väl.

3
3. Fördela ljum potatis, avrunnen sill och rädisor på bredda rågskivor med sallad. Klipp gräslök över och servera guacamole till.

4
Hemgjord guacamole:

5
Mosa eller mixa avokadoköttet fint, blanda i saften från 1-2 knådade limefrukter (smaka dig fram, de är olika syrliga), samt vitlök, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top