Du behöver
- 800 g färskpotatis, små
- dill, salt
- 2 burkar (à 125 g) matjesbitar
- ca 30 rädisor
- 1 kruka romansallad
- 4 stora skivor rågbröd
- några strån gräslök
- ca 2 dl guacamolesås (från frysdisk)
- Hemgjord guacamole:
- 2 välmogna avokador
- 2 limefrukter
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2-1 tsk salt
- en aning kajennpeppar
Gör så här
1
1. Ansa potatisen och dela de stora i munsbitar.
2
2. Koka med dill i saltat vatten tills bitarna är mjuka, 8-10 minuter. Låt rinna av väl.
3
3. Fördela ljum potatis, avrunnen sill och rädisor på bredda rågskivor med sallad. Klipp gräslök över och servera guacamole till.
4
Hemgjord guacamole:
5
Mosa eller mixa avokadoköttet fint, blanda i saften från 1-2 knådade limefrukter (smaka dig fram, de är olika syrliga), samt vitlök, salt och peppar.