Skördefest med chèvrekesella

Du behöver 2 knippor färsklök 800 g färskpotatis vatten, salt 800 g färska rödbetor, blasten oräknad 2 squash eller aubergine 2 msk smakrik olivolja svartpeppar,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 knippor färsklök
  • 800 g färskpotatis
  • vatten, salt
  • 800 g färska rödbetor, blasten oräknad
  • 2 squash eller aubergine
  • 2 msk smakrik olivolja
  • svartpeppar, grovsalt
  • en handfull inlagda vitlöksklyftor
  • Chèvrekesella:
  • ca 50 g färsk getost
  • 250 g kesella

Gör så här

1
1. Ansa lök och potatis, koka dem var för sig i saltat vatten. Man brukar räkna 2 tsk salt per liter vatten för bra resultat.

2
2. Skölj rödbetorna väl, klipp bort det mesta av blasten men lämna 3-4 cm kvar på knölarna. Koka i saltat vatten tills betorna känns riktigt mjuka med provsticka, 20-30 minuter. Slå bort vattnet och häll på kallvatten. Kläm av skalet (diskhandskar på) och lägg upp.

3
3. Medan betorna kokar hinner man steka squashen. Skiva den grovt, gärna på längden. Stek i drygt medelvarm panna med olivolja, salta och peppra frikostigt.

4
4. Njut betor, potatis, lök, squash och vitlök med exempelvis kassler, räkna 100 g per portion, och chèvrekesella.

5
Chèvrekesella:

6
Mosa osten och blanda med kesellan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top