Thailändsk potatisstuvning

Du behöver 600 g fast potatis 0.5 st lök gul i tunna skivor 1 tsk chilipeppar finhackad 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fast potatis
  • 0.5 st lök gul i tunna skivor
  • 1 tsk chilipeppar finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl kokoskräm (coconut cream)
  • 3 dl grönsaksbuljong

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en traktörpanna tillsammans med lök, chili, salt, peppar och kokosgrädde. Rör ner buljongen (vatten + fond eller tärning).

2
Koka upp och sjud tills potatisbitarna är möra, cirka 15 minuter. Rör då och då. Potatisarna ska vara såsiga, som

3
en lös stuvning. Smaka av. Strö på strimlade färska korianderblad vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top