Hakkebøf

Du behöver 2.5 st potatis kokta och mosade 500 g fläskfärs (grovt malen) eller blandfärs 1 tsk salt 2 krm vitpeppar nymalen 1.5 dl kaffegrädde...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 st potatis kokta och mosade
  • 500 g fläskfärs (grovt malen) eller blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 1.5 dl kaffegrädde
  • 1 st ägg
  • smör till stekning

Gör så här

1
Blanda samman allt utom steksmöret till en färs, överarbeta den inte. Forma fyra biffar, de ska vara så höga som 3-4 cm. Lättast är att forma med våta händer.

2
Bryn biffarna runtom i smör. Efterstek i 175 grader varm ugn ca 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top