Spenatbaguetter med havssalt

Du behöver 6 dl ljummet vatten 25 g jäst 1 l färsk spenat 2 tsk salt 1,3 l vetemjöl uppvispat ägg havssalt Gör så här...


3 portioner

Du behöver

  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 l färsk spenat
  • 2 tsk salt
  • 1,3 l vetemjöl
  • uppvispat ägg
  • havssalt

Gör så här

1
Smula sönder jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Rensa och hacka spenaten grovt.

2
Blanda ner den i degvätskan tillsammans med salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i en timme under bakduk. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i tre delar. Forma degen till avlånga baguetter. Vrid dem ett par varv och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

3
Sätt ugnen på 200 grader. Låt baguetterna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på salt. Grädda i cirka 30 minuter tills de fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top