Gustafs tekakor

Du behöver 50 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk sirap 2 dl grahamsmjöl 3 tsk salt 11 dl mjöl till utbakning...


8 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk salt
  • 11 dl mjöl till utbakning

Gör så här

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervärme). Vispa ut jästen i vätskan. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en lätthanterlig deg. Låt den jäsa i 30 minuter eller dubbel storlek under duk. Dela degen i ca 8 bitar. Låt bitarna jäsa i 10 minuter under duk. Forma tekakor. Picka dem med en gaffel eller nagg. Låt jäsa i ytterligare 20-30 minuter under duk. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top