Kungsgårdsbaguetter

Du behöver 25 g jäst 5 dl rumsvarmt vatten 1 msk olja 2 tsk salt 2 msk sirap 12-15 dl tillsammans av lantvetemjöl + vetemjöl...


2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 12-15 dl tillsammans av lantvetemjöl + vetemjöl (50/50) + mjöl till utbakning
  • Till pensling och garnering:
  • ägg
  • vallmofrön
  • flingsalt

Gör så här

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, sirap och så mycket mjöl att det blir en lättarbetad deg. Låt jäsa i 60 minuter under bakduk. Baka ut långa eller korta baquetter. Jäs dem i 10 minuter. Pensla med ägg och beströ dem med vallmofrön och flingsalt. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden i 15 minuter på plåt, helst i ånga (en skål med vatten till exempel) och därefter i ytterligare 15 minuter på gallret i 150 graders ugnsvärme.


Kommentar:
Degen räcker till 2 långa eller 8 korta bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top