Markus lantbröd

Du behöver Deg 1: 25 g jäst 2 dl ljummet vatten 2 dl rågsikt Deg 2: blandningen ovan 3 dl ljummet vatten 2 tsk salt...


2 portioner

Du behöver

  • Deg 1:
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl rågsikt
  • Deg 2:
  • blandningen ovan
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl rågsikt
  • ca 6 dl lantvetemjöl + mjöl till utbaket

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till deg 1 och låt stå övertäckt över natten i rumstem-peratur. Blanda deg 1 med övriga ingredienser till en hanterbar deg.

2
Låt jäsa i 30 minuter under duk. Forma två runda bröd. Gör gärna några dekorativa snitt i degen. Låt jäsa 30-40 minuter under duk. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 25 minuter. Därefter i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top