Kebabrullar med morotssallad

Du behöver 500 g lammfärs eller nötfärs 1 ägg 1 dl ströbröd lite kallt vatten 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 1 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • lite kallt vatten
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 tsk finhackad röd chilipeppar
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1/2-1 dl finhackad färsk koriander
  • Morotssallad:
  • 500 g morötter
  • vatten och salt
  • olivolja till stekning
  • 2-3 msk flytande honung
  • 1 citronklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad chilipeppar

Gör så här

1
Rör ihop ägg och ströbröd och blanda väl med färsen. Rör färsen smidig med lite kallt vatten. Blanda i finhackad gul lök, vitlök, chilipeppar, paprika och koriander. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen i en skål och ställ i kylskåpet medan du gör morotssalladen.

2
Skala och dela morötterna i 6-7 cm långa bitar. Skär dem i stavar och koka nätt och jämnt mjuka i lätt saltat vatten (2 tsk salt/liter vatten). Låt rinna av.

3
Fräs morötterna hastigt i olja på het panna, droppa över honungen, rör om och pressa på lite citronsaft. Vänd morötterna så att de glaseras av honungscitronlagen. Häll upp morötterna i en skål och vänd ihop dem med paprikapulver och smulad torkad chili.

4
Forma färsen till avlånga rullar. Grilla dem på spett över glödbädd eller trä upp dem på (blötlagda) träspett och stek dem på bakplåts-papper på en plåt strax över mitten i ugnen (250 gr). Vänd rullarna ett par gånger under stekningen. De är färdiga efter ca 10 minuter, beroende på hur tjocka du har gjort dem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top