Lammtagine med aprikoser

Du behöver 2.5 dl kikärter vatten och salt 100 g aprikoser torkade 1/2-1 dl sultanrussin ljusa 3 st gula lökar 750 g lamm med ben...


4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl kikärter
  • vatten och salt
  • 100 g aprikoser torkade
  • 1/2-1 dl sultanrussin ljusa
  • 3 st gula lökar
  • 750 g lamm med ben t
  • 2.5 msk olivolja
  • 1.5 st kanelstänger
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 5.5 dl köttbuljong
  • salt och svartpeppar

Till servering:

4 dl couscous
8 dl vatten
1.5 tsk salt
2.5 msk olivolja
1 tsk paprikapulver eller chilipulver

Gör så här

1
Lägg kikärterna i blöt i kallt vatten över natten. Låt dem rinna av och koka dem mjuka i lätt saltat vatten (2 tsk salt/liter vatten), ca 40 minuter.

2
Lägg aprikoser och russin i blöt i kallt vatten en stund. Skala löken och skär den i klyftor. Skär lammköttet i ganska stora munsbitar. Bryn lammköttet snabbt i olja i en gryta med kanelstänger och lök. Strö över malen kanel, häll på vatten eller buljong och krydda med salt och peppar. Småkoka under lock ca 30 minuter tills köttet är mört. Den sista stunden lägger man i de avrunna kikärterna, halverade aprikoser och russin och låter det koka med.

3
Koka upp vatten och salt till couscous.

4
Häll det kokande vattnet över couscousen i en skål, låt stå ca 5 minuter så att vattnet sugs upp och droppa på lite olja. Lyft couscousen fluffig med 2 gafflar. Strö över paprikapulver eller chilipulver och servera till lammgrytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top