Du behöver
- 1 burk (410 g) stora vita bönor
- 1/2 rödlök
- 1/2 gul paprika
- 1 stor klyfta isbergssallad
- 1 tsk olja
- 1 1/2-2 msk pesto
- Spett:
- 6 prinskorvar
- 6 köttbullar
- 1 tsk olja eller margarin
- Att servera till:
- bröd
Gör så här
1
1. Låt bönorna rinna av väl.
2
2. Skala och skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i bitar. Strimla salladen.
3
3. Hetta upp oljan i en traktörpanna eller liknande. Lägg i lök och paprika. Låt allt fräsa någon minut. Tillsätt bönorna och vänd ner isbergssalladen. Hetta upp under omrörning tills allt är varmt.
4
4. Ta pannan från värmen och blanda ner pesto efter tycke och smak.
5
5. Trä upp korv och köttbullar på spett. Hetta upp en stekpanna med ytterst lite fett och lägg i spetten. Stek tills korv och köttbullar får fin färg och är genomvarma.
6
6. Servera spetten direkt med den ljumma bönsalladen och något gott bröd.