Bönsallad med stekpannespett

Du behöver 1 burk (410 g) stora vita bönor 1/2 rödlök 1/2 gul paprika 1 stor klyfta isbergssallad 1 tsk olja 1 1/2-2 msk pesto...


2 portioner

Du behöver

  • 1 burk (410 g) stora vita bönor
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gul paprika
  • 1 stor klyfta isbergssallad
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2-2 msk pesto
  • Spett:
  • 6 prinskorvar
  • 6 köttbullar
  • 1 tsk olja eller margarin
  • Att servera till:
  • bröd

Gör så här

1
1. Låt bönorna rinna av väl.

2
2. Skala och skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i bitar. Strimla salladen.

3
3. Hetta upp oljan i en traktörpanna eller liknande. Lägg i lök och paprika. Låt allt fräsa någon minut. Tillsätt bönorna och vänd ner isbergssalladen. Hetta upp under omrörning tills allt är varmt.

4
4. Ta pannan från värmen och blanda ner pesto efter tycke och smak.

5
5. Trä upp korv och köttbullar på spett. Hetta upp en stekpanna med ytterst lite fett och lägg i spetten. Stek tills korv och köttbullar får fin färg och är genomvarma.

6
6. Servera spetten direkt med den ljumma bönsalladen och något gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top