Jordgubbssallad med kyckling

Du behöver kyckling (butiksfärdiggrillad) 1 st isbergssallad medelstort 0.5 l vattenmelon tärnad 1 l jordgubbar (500 g) 1 l crème fraîche 0.5 tsk citronpeppar rivet...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kyckling (butiksfärdiggrillad)
  • 1 st isbergssallad medelstort
  • 0.5 l vattenmelon tärnad
  • 1 l jordgubbar (500 g)
  • 1 l crème fraîche
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • rivet citronskal till garnering

Gör så här

1
1. Dela kycklingen i fyra delar. Ta bort alla ben och strimla köttet. Även det kryddsmakande skinnet kan få följa med.

2
2. Bryt isbergssalladen i små bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem i halvor eller klyftor, allt efter storleken. Varva alla ingredienser i snygg ordning på fyra tallrikar.

3
3. Rör ihop crème fraîche och citronpeppar. Fördela blandningen skedvis över salladen. Garnera med finstrimlat citronskal. Servera brytbröd och ost till.


Kommentar:
Är det ruggigt och kallt ute är det gott att servera en kopp varm buljong före salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top