Räkbåtar med röd paprika

Du behöver 2 dl färdig thaisoppa (Kelda) 1 msk vetemjöl 200 g skalade tinade räkor 1 röd paprika ca 2 msk finklippt dill Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 dl färdig thaisoppa (Kelda)
  • 1 msk vetemjöl
  • 200 g skalade tinade räkor
  • 1 röd paprika
  • ca 2 msk finklippt dill

Gör så här

1
Vispa soppan med mjölet i liten kastrull, koka upp och låt sjuda 3 minuter på svag värme. Drag från plattan och vänd i räkorna.

2
Halvera paprikan men låt skaftet sitta kvar när du tar ur kärnorna. Ställ paprikabåtarna i varsin ugnssäker portionsform, så att de inte kan välta ur sitt innehåll medan de gräddas.

3
Blanda dill i räkröran och fyll båtarna med röran. Så här långt kan förrätten förberedas och vänta på i kylen flera timmar.

4
Gratinera ca 15 minuter i nedre delen av 250-gradig ugn strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top