Vit chokladtryffel

Du behöver 1 dl vispgrädde 2 msk sprit t 400 g vit choklad Gör så här Häll grädde och sprit i en kastrull. Koka upp...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk sprit t
  • 400 g vit choklad

Gör så här

Häll grädde och sprit i en kastrull. Koka upp och ta sedan från plattan. Dela chokladbitarna och lägg halva mängden i kastrullen. Rör till en jämn smet. Kyl ner i vattenbad. Låt smeten stå svalt, men helst inte i kyl, över natten. Rulla kulor av chokladsmeten, storleken är en smaksak. Smält resterande choklad försiktigt i vattenbad. Chokladen får inte bli varmare än 50 grader. Säkrast att använda termometer! Doppa chokladkulorna i den smälta chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper i svalen. Vid serveringen kan du rulla kulorna i lite florsocker.


Kommentar:
Tycker du bättre om vanlig choklad fungerar receptet lika bra med en god mörk choklad med ganska hög kakaohalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top