Nöt- och russinbröd

Du behöver 5 dl vetemjöl luftigt mätt 3 dl strösocker 0.5 msk bakpulver 3 dl russin 3 dl hasselnötter som hackas grovt 1 st apelsin...


40 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl luftigt mätt
  • 3 dl strösocker
  • 0.5 msk bakpulver
  • 3 dl russin
  • 3 dl hasselnötter som hackas grovt
  • 1 st apelsin det rivna skalet
  • 3 st stora ägg

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Arbeta ned äggen. Klicka ut smeten på bakplåtspapper i tre längder (8 x 30 cm). Platta till smeten något med vattenfuktad hand. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Ta ut plåten och skiva bröden på snedden. Låt svalna.

2
Eller ställ in plåten med de skurna bröden i ugnen och låt dem torka på eftervärmen, till knäckiga ting att doppa i het glögg.


Kommentar:
Passar bra till glöggfesten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top