Tunnbröd

Du behöver 12 dl rågsikt 4 tsk bakpulver 1.5 msk stött kummin 1.5 tsk salt 2 msk sirap 5 dl mjölk Gör så här Mät...


12 portioner

Du behöver

  • 12 dl rågsikt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1.5 msk stött kummin
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 5 dl mjölk

Gör så här

Mät upp alla torra ingredienser och blanda dem i en skål. Häll i sirap och mjölk och arbeta ihop allt till en deg. Forma den till en tjock rulle. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor, helst med kruskavel, annars med vanlig kavel och nagga dem tätt med en gaffel. Värm en stekpanna eller pannkaks-lagg. Smörj den med lite margarin. Grädda en kaka i taget på medelstark värme i 3-4 minuter. Vänd den efter halva tiden. Äts helst nygräddad.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer. Om tunnbröden säger han: Mormor föddes bokstavligen i en bagarstuga i Lappland, så tunnbröd har alltid varit viktigt i vår familj och är bland det godaste jag vet. Funkar utmärkt till dopp i grytan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top