Cashewnötslängd

Du behöver 2 st lökar finhackade margarin mjölkfritt 4.5 dl cashewnötter 4 skiva formbröd ljust 3 st vitlöksklyftor stora 1.5 dl grönsaksbuljong salt vitpeppar muskotnöt...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st lökar finhackade
  • margarin mjölkfritt
  • 4.5 dl cashewnötter
  • 4 skiva formbröd ljust
  • 3 st vitlöksklyftor stora
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • muskotnöt riven
  • 2 msk saft från citron

Örtfyllning:

6 skiva formbröd (kantskuret)
margarin mjölkfritt
2 st lökar mycket fint hackade
0.5 msk timjan
0.5 msk mejram
3 msk färsk persilja klippt

Till garnering:

sallad
tomater
cashewnötter

Tillbehör:

rödlöksmarmelad eller cumberlandsås

Gör så här

Lägg smörgåspapper i en sockerkaksform (1 1/2 liters). Det kan vara svårt att få papperet att ligga still. Det tyngs dock ned av nötmassan så småningom. Stek löken mjuk men inte brun. Mixa löken med övriga ingredienser. Placera hälften av massan i formen. Mixa ingredienserna till örtfyllningen. Placera den i formen ovanpå nötmassan. Till sist resten av massan. Baka i 225 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Låt stå några minuter innan du stjälper upp den.


Kommentar:
Rätten ingår i en grön julbuffé för vegetarianer. Recepten är beräknade till ett julbord för 8 personer. Recepten är framtagna av Gabriella och Jim Terneborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top