Chokladtryffel

Du behöver 250 g mörk choklad bruten i mindre bitar 1 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 2 msk konjak Till dekoration: kakaopulver Gör så här...


15 portioner

Du behöver

  • 250 g mörk choklad bruten i mindre bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk konjak

Till dekoration:

kakaopulver

Gör så här

Låt chokladen smälta i den uppkokta grädden. Ta kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser. Låt smeten svalna och sedan vila i kylskåpet en stund. Forma små bollar av tryffeln. Rulla dem i kakao.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top