Chapati – ojäst tunnbröd

Du behöver 1 dl grahamsmjöl 3 dl vetemjöl 1.5 dl vatten vetemjöl till utbakningen Gör så här 1 1. Mät upp mjölet i en bunke...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • vetemjöl till utbakningen

Gör så här

1
1. Mät upp mjölet i en bunke – tryck inte ihop det i måttet, då blir det för mycket mjöl. Rör i lite vatten i taget, först med en gaffel, sedan med händerna. Knåda den klibbiga degen i bunken och låt den sedan vila en halvtimme insvept i plastfolie.

2
2. Värm en stekpanna på högsta värme tills den är het. Sänk till låg värme när det är dags att grädda.

3
3. Dela degen i 8 bitar, som trillas till bollar. Kavla varje boll till en stekpannestor kaka. Det underlättar att använda rejält med mjöl både under och på kakan, borsta bort det före gräddning.

4
4. Grädda i väl värmd stekpanna på svag värme, cirka 1 minut på varje sida. Svep genast i handduk, så håller den sig mjuk och varm, en liten stund. Servera snarast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top