Nötchoklad

Du behöver 400 g mörk blockchoklad 3 dl mandel Gör så här 1 1. Bryt chokladen i småbitar och lägg den i en bunke. Ställ...


30 portioner

Du behöver

  • 400 g mörk blockchoklad
  • 3 dl mandel

Gör så här

1
1. Bryt chokladen i småbitar och lägg den i en bunke. Ställ bunken i en kastrull med vatten och ställ kastrullen på spisen.

2
2. Låt vattnet småkoka så att chokladen smälter, rör om.

3
3. Lägg mandeln i kokande vatten i ca 1 minut. Häll bort vattnet med hjälp av en sil. Spola dem med kallt vatten. Nu är det lätt att dra bort skalet.

4
4. Hacka mandeln och blanda den med chokladen. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.

5
5. Ställ in i kylen i en halvtimme, bryt sönder i bitar och njut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top