Smördegstartar med chevré

Du behöver 2 plattor fryst smördeg mjöl till utbakning 1 uppvispat ägg 1/2 aubergine, tärnad salt 1 hackad gul lök 1 klyfta hackad vitlök 2...


4 portioner

Du behöver

  • 2 plattor fryst smördeg
  • mjöl till utbakning
  • 1 uppvispat ägg
  • 1/2 aubergine, tärnad
  • salt
  • 1 hackad gul lök
  • 1 klyfta hackad vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 100 g chèvreost
  • nymalen svartpeppar
  • Till basilikaoljan:
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • Dekoration:
  • 2 skivade plommontomater eller små vanliga tomater
  • sallad, till exempel friséesallad, rucola eller annan dekorativ sallad
  • färsk basilika

Gör så här

1
1. Kavla ut smördegen till 3 mm tjock. Stansa ut fyra rundlar, 10 cm i diameter. Nagga dem med en gaffel.

2
2. Lägg rundlarna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med ägg. Grädda kakorna mitt i ugnen på 225 grader tills de blivit gyllenbruna, cirka 8 minuter.

3
3. Lägg auberginen på en tallrik och strö över salt. Låt stå 15 minuter. Hetta upp en stekpanna och fräs aubergine, lök och vitlök med olivoljan utan att det får färg. Tillsätt örterna och låt svalna.

4
4. Lägg aubergineröran i mixer och tillsätt osten. Blanda väl i mixern. Smaka av med salt och peppar.

5
5. Fördela blandningen på smördegsplattan och dekorera med sallad, basilika och tomater.

6
6. Mixa basilika och olivolja i en mixer och droppa basilikaoljan på tallriken runt varje tartar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top