Grönkålssoppa

Du behöver 1 st gul lök 2 skiva bacon 6 st potatis mjölig sort 1 msk olja 500 g grönkålsblad repade, sköljda 2 l vatten...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 skiva bacon
  • 6 st potatis mjölig sort
  • 1 msk olja
  • 500 g grönkålsblad repade, sköljda
  • 2 l vatten ev
  • 4 tärning hönsbuljong
  • salt och vitpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk chilipeppar finhackad färsk

Gör så här

1
1. Skala och hacka löken, strimla baconskivorna, skala och tärna potatisarna.

2
2. Fräs lök, bacon och potatis i olja i en tjockbottnad kastrull som rymmer 5 liter, cirka 3 minuter tills de är blanka.

3
3. Lägg i kålbladen och häll på vatten. Smula ner buljongtärningarna. Koka upp och koka under lock i 15 minuter.

4
4. Mixa soppan väl i omgångar, bladen blir slätare i mixer än i matberedare (om mixer saknas, ta upp bladen med hålslev och finhacka med kniv). Smaka av med salt och peppar. Soppan kan göras färdig i förväg, snabbkylas och sedan kokas upp igen när den ska serveras.

5
5. Rör ner chilipeppar i crème fraiche. Lägg klickar i soppan när den östs upp i tallrikar.


Kommentar:
Tips! Fryst hackad grönkål går bra att använda. Beräkna 1 paket (500 g) kål till ovanstående sats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top